vrijdag 21 augustus 2009

Thuis

Ondertussen zijn we al enkele daagjes thuis en het moet gezegd: het is soms toch zwaarder dan verwacht... Over het algemeen gaat alles heel erg goed, maar mijn kleine schat heeft sinds gisteravond last van buikkrampen en darmbroezjelink! Met als gevolg: ontroostbare huilbuien, paarsaanlopende gezichtjes en wild rondstampende beentjes. Mijn hart breekt als ik dat zie! Weten dat je baby in zoveel pijn is en er niets aan kunnen doen, zouden ze moeten verbieden!

De krampjes zijn begonnen toen we besloten om de borstvoeding af te wisselen met poedermelk. En dit om de simpele reden dat ik het tempo niet echt kon bijhouden en het me daardoor allemaal iets te pijnlijk werd... In het begin leek het wel dé ontdekking: plots sliep ze 3-4 uur na elkaar in plaats van de 1 à maximum 2 uur die we voordien kregen. Zaaaaalig! Maar uiteraard kon dit mooie liedje niet té lang duren... Krampen dus! Onze pediater heeft ons nu de naam van andere poedermelk doorgestuurd (lactosevrij) die minder krampen zou moeten opleveren. Nils is ze gaan kopen as we speak! Op hoop van zegen dan maar.

Ik ben op een paar dagen tijd zelf ook veel rustiger geworden. In het begin kon ik bijna niet anders dan zelf meehuilen als Aiko huilde. Ondertussen heb ik dat allemaal wel al een beetje leren relativeren. Gelukkig maar, want papa Nils had anders dubbel werk ;-)

Deze namiddag gaan we er voor het eerst even tussenuit met Aiko. We zijn uitgenodigd om bij Claudia en Christian te gaan barbecuen. Zij hebben ook een minimensje van 4 weken oud, dus dan kunnen we een beetje ervaringen uitwisselen :-) Hopelijk gaat het dan al wat beter met onze kleine meid. Deze nacht heeft ze erg veel geslapen en ook nu ligt ze alweer bijna 3u te knorren.

Die kleine arme lieveling toch.

8 opmerkingen:

  1. om de krampjes wat tegen te gaan; baby inpakken zoals ze in het ziekenhuis deden. Hoe minder ze bewegingsruimte hebben met armpjes en beentjes, hoe makkelijker blijkbaar. daarom worden baby's in oostblok en zo nog steeds 'gebusselt'...
    Mathieu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En niet vergeten: Nonkel Mathieu is ervaringsdeskundige! Pak ze maar goed in zoals je al leerde in de kliniek, Nils. En voor Nele: vanaf 't derde kind gaat dat allemaal veel vlotter. Vergeet niet van te genieten van ieder moment. Dikke zoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tja, wat kan je daar op zeggen; krampen zijn van alle tijden zeker, uiteraard hoe minder hoe liever. hopelijk kies je van alle "goede raden" er de juiste uit die dan hopelijk nog de verwachte uitwerking heeft.
    ps 1: zie je wel moemoe dat ze armpjes en beentjes heeft en 't zijn nog mooie ook!
    ps 2: de kaartjes zijn woensdag verstuurd naar manilla en zullen (volgens de postbeambte) een week onderweg zijn.
    dikke kussen van ons.
    opa va en bonnie lilly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, krampjes dat hebben ze allemaal. Hier hielp venkelthee ( speciaal voor baby), of venkelolie (weet niet of je dat daar kan kopen )deed dit in de melk want puur luste Peter dit niet echt, maar het hielp toch wat. massage van de buik of baby op de buik leggen of haar buik op jouw buik. En inderdaad kindjes die pijn hebben zouden ze moeten verbieden :-). Je voeld je zo machteloos.
    Maar een troost krampen zijn van voorbijgaande aard. Daar moeten ze door.
    Vele groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik was aangenaam verrast door dat originele "bizarre" kaartje van jullie, en nu daar bovenop nog dat e-mail kaartje ! En Eddy Wally mag er ook wezen. Veel succes met al de anti-krampmiddeltjes. En zoals jullie moemoe zegt : GENIET ! Dikke kus van tante Fried

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ici Patricia qui travaille chez grand-mamy.
    Super félicitations à vous deux pour cet adorable beau bébé qui c'est fait attendre mais ca en valait la peine elle est trop mignonne.
    Chère Nils, cela me touche de voir le petit garçon que j'ai connu il y a 18ans et qui me suivait partout pendant que je travaillais, qui me racontais ces rêves et me donnait un coup de main :) de le voir aujourd'hui un papa épanouï, heureux avec une merveilleuse petite femme et votre petit bébé le fruit de votre amour. Félicitation à toi, soyez heureux.
    Chère Nele, je ne t'ai pas connue beaucoup mais je sais que tu as trouvé un bon petit mari, je te souhaite une vie de maman heureuse, épanouïe. ce ne sera pas toujours simple car nous ne reçevons pas à l'accouchement le mode d'emploi lol =) mais avec amour et patience, vous découvrirez qu'il n'y a pas plus beau bonheur que d'être parent. Je te félicite chère Nele et je t'embrasse très très fort.
    Ainsi qu'un gros bisous sur le petit ventre de Aiko! :D

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nele,

    Wat bij onze Nils altijd hielp bij krampjes: op de rug leggen, beentjes vastnemen en "fietsen" met de beentjes. Daar werd hij altijd rustig van.
    Maar iets met venkel is inderdaad ook altijd een goede oplossing. Venkeldruppeltjes in de pap is meestal het meest simpele.
    En voor de rest: geniet, geniet en geniet ervan. Maar ik ben er zeker van dat je dat met gans je hart doet!

    Arnout

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bedankt voor het leuke kaartje! een dikke dikke proficiat Neeltje en Nils! Aiko is echt een cutie-pie van een poepie!!! Jammer van de krampjes, baby Ben van mijn zus heeft ook die miserie moeten ondergaan met venkelolie en veel gehuil en gepak...na 3 maanden was het voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen