woensdag 3 juni 2009

Intermezzo: our little piece of heaven

Het is niet zozeer zo dat we jullie allemaal enorm missen, maar het verlangen naar een beetje Westerse mentaliteit, kwaliteit, heerlijkheid kan ons af en toe met een aardige portie heimwee opzadelen. Zo kwam het dat we ons gisteren heel eventjes "in heaven" waanden en wel om de volgende reden:

Enkele weken terug had mijn gynaecoloog ons verteld over een of ander mysterieus pakhuis waar iemand over een kleine showroom en een catalogus van IKEA-meubelen beschikte. IKEA is namelijk nog steeds onbestaande in de Filippijnen... Van zodra we er eindelijk de tijd voor gevonden hadden, repten we ons dus daarheen. Na lang zoeken, vonden we uiteindelijk een groot pakhuis met vooraan op de gevel het kleine logo van IKEA. De 'guard' (want elk gebouw in Manilla heeft minstens 1 guard) wist ons te vertellen dat de IKEA-showroom zich op de derde verdieping bevond. Met ingehouden adem - en eerlijk gezegd met niet al te veel verwachtingen - bestegen we de trappen naar de derde verdieping. We duwden een deur open en toen gebeurde het: we werden overspoeld door een golf van innerlijke gelukzaligheid. We lieten ons overweldigen door de geur van Europa, de aanblik van vertrouwdheid tot we er allebei kippenvel van kregen. Ik kreeg er zowaar tranen van in de ogen. Ja, dit was waar we al zo lang naar op zoek waren! Een stukje Europa in de Manilla; een stukje hemel op aarde!

Blijkbaar kunnen we om het even wat bestellen en laten ze dat dan leveren. Uiteraard wel voor een veel hogere prijs dan dat je in België zou betalen, maar we hebben het er graag voor over. Ja, ik weet het, het is ver gekomen als we IKEA-meubels al als tópkwaliteit gaan bestempelen, maar zo is het nu eenmaal... Ik ben nu al van plan om het pakhuis een wekelijks bezoek te gaan brengen, voor mijn dosis, mijn shot Europa. Misschien kan ik er wel solliciteren voor een job? I'd love that! ;-)

Zo zien jullie maar: de kans dat we voor altijd in de Filippijnen zullen blijven, is bijzonder klein... ;-)

Dikke zoen!

7 opmerkingen:

  1. dag worsties, je ziet dat ik kort op de bal speel hé. men zou kunnen zeggen dat het inderdaad ver gekomen is als je al geëmotioneerd geraakt door de aanblik van een IKEA - winkel maar ik kan dat best begrijpen vooral als je weet welke hemel en aarde je moet bewegen om een meubels te vinden die je "aanstaan" laat staan ze dan ook nog geleverd te krijgen.en ik gun je je wekelijkse shot IKEA-EUROPA van harte. natuurlijk is het zo dat, indien je iets dergelijks zo onverwacht te zien krijgt, je extra wordt geconfronteerd met datgene wat je in eerste instantie dacht dat je het niet zou missen. maar over meubels gesproken, hoe valt het fornuis mee en hebben jullie de bedden al, kwestie van het slaapconfort?
    nele, hoe ist met je buik(je) en kindje? iedereen vindt dat je zo "mooi draagt".
    nils, ben je al aan het baggeren?
    groetjes,
    va.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het fornuis is geweldig!! Past perfect, 't is alsof het er altijd heeft gestaan! Box spring wordt pas 14 juni geleverd, maar is ok. We hebben nu ook een giga-tv (40 inch, hihi) en een home theater-ding. Heel spesjaal allemaal! Met de buik en het kind alles dik ok! Ze heeft zelfs al een bedje dat ik deze middag met de kuisvrouw in elkaar heb gezet. De living, keuken en gang zijn al helemaal geverfd, nu nog de slaapkamers... En nee, niet door mij ;-)
    En ja, ze zijn al een tijdje aan het baggeren, maar het weer laat ff niet veel gebagger toe: heeeel veel wind en regen. Nogal stormy van tijd tot tijd en dus een beetje gevaarlijk op zee...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en kan je daar ook die ballekes eten met frietjes????

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, weeral marc!!! 't is echt regine hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ge moet nu ook weer niet overdrijven he, moe. Ge geeft ze ne vinger en ze willen een hand! Pakhuis, stock, kleinschalig enzo. Nee, geen restaurant... Maak mijne kop nog maar wa zotter ja, wrijf het er nog maar eens in! We kunnen daar wel tegen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En binnenkort foto's van 't IKEA-interieur? Raar hé, wat expats zoal missen...Ik miste vooral goeie westvlamsche klaps en onze immense wolkenhemels boven de Polders...Wanneer start jullie inburgeringscursus? Kusje aan maliit babae .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Trouwens: bij ikea ook veel super leuke dingen voor de baby! De kakstoel is naar het schijnt echt goe (moet er zelf nog eens naar kijken, maar heb al uit verschillende bronnen gehoord dat die goed is. En voor alle duidelijkheid: met kakstoel bedoel ik dus eetstoel eh). En verder ook babybadcapes, commodes, bedjes, textiel alleshande, speelgoed, enz.
    Let yourself nekeer good gone! :-)

    BeantwoordenVerwijderen