maandag 21 december 2009

Groentjes!!!

Het is zover! We zijn begonnen met de eerste groentepapjes! In het begin verliep het allemaal nog niet zo vlotjes. Toen was het vooral veel smoelengetrek, koude rillingen, braakneigingen en overmatig gekwijl, maar het begint allemaal - langzaam maar zeker - goed te gaan. De worteltjes kenden niet zo een groot succes (en dat kan ik volledig begrijpen), maar de broccoli is razend populair. Ook al belandt nog steeds de helft op de slabber, in haar haar (nu ja, haar...), aan haar vingers en op de grond, toch probeert ze zoveel mogelijk in te slikken. Ik ben echt heel erg trots op mijn kleine spruit - of is het nu mijn kleine broccoli (sorry, dit was speciaal voor de mensen die mijn geweldig gevoel voor humor missen)?

Op dit moment slijt ik mijn avonden eenzaam en alleen voor de computer of de televisie. Nils moet namelijk proberen om de nachtshift beter te laten functioneren en dat kan enkel door op dat moment ter plaatse te zijn. Ocharme de jongen! Maar het is gelukkig maar voor eventjes. Deze week hebben we eindelijk -sinds extreem lang- enkele daagjes vrijaf (en met 'we' bedoel ik natuurlijk Nils). We gaan het er eens goed van pakken! Donderdagochtend vertrekken we naar Palawan, een van de mooiste eilanden in de Filippijnen. We gaan er verblijven in een prachtig resort op het eiland Coron. Misschien kunnen we eindelijk eens leren duiken! Geen nood, in het resort hebben ze een babysitting service, dus Aiko zal in goede handen zijn op dat moment. Ik kijk er al zooooo naar uit!!!

Voor de facebook-lozen post ik nog enkele foto's van onze kleine drol:






Toedels!

donderdag 17 december 2009

X-rated X-mas party!!

Vorige week vrijdag stond het tweede kerstfeestje van het jaar op het programma: x-mas at BDC aka Nils zijn werk. Sjonge jonge jonge, dat was me het feestje wel. Het begon allemaal redelijk beschaafd met een walking dinner, maar iedereen weet dat dat nooit lang duurt als er gratis drank wordt geserveerd...



Elke afdeling moest een act doen die door drie juryleden (waaronder ikzelf) zou worden beoordeeld. Blijkbaar nemen de Filipino's dat allemaal nogal serieus en had iedereen daar nog redelijk veel tijd ingestoken: matching outfits, geoefende dansjes, etc. De ene al wat beter


dan de andere ;)


Maar niets of niemand kon tippen aan de groep van de drivers , helaas slechts door 2 man vertegenwoordigd, maar hilarisch!!! Zie het filmpje hieronder: for 'All the single ladies'!!


Tegen het einde van de avond was iedereen redelijk merg gezopen


en begon het er langzaamaan eerder zo uit zien:

(dit is Boyet, een van de getuigen van onze trouw ;) )

Man, het was lang geleden dat ik nog zo gelachen, gedanst, gezongen en vooral ook gedronken heb. Achteraf bekeken niet zo een schitterend idee, want ons klein drolleke trok zich daar de volgende ochtend maar bitterweinig van aan :-/

Ach ja, kermis is een geseling waard!

dinsdag 8 december 2009

Sit back, relax & enjoy!

Dag allemaal!!

Ik heb er een paar goed gevulde, bijzonder aangename dagen op zitten en voel me helemaal opgeladen! Zaterdagavond zijn we lekkere sushi gaan eten om oompie Nils zijn "1 jaar Manilla" te vieren. Ik voelde echter al redelijk snel aan dat het plan om nog zwaar uit te gaan niet zou worden uitgevoerd toen de werkmannen zich met kleine oogjes zaten te forceren om de overdreven hoeveelheid lekkers naar binnen te werken. Dus keerden we al tegen 1 uur, moe maar (over)verzadigd terug naar huis.

De volgende dag moesten we 's namiddags bij Claudia zijn om Sinterklaas te vieren met een stuk of vijf andere expat-koppels. Het was een soort van Sinterklaas-Kerstfeestje... Claudia had het vrijwilligerskoor uit hun 'village' geboekt dat - ongeveer één uur én in matching outfits - zijn extreem uitgebreide repertoire aan kerstliederen ten toon spreidde. Erg grappig, entertainend en cheesy tegelijkertijd. Daarna was het tijd voor gebak, koffie, champagne, verse lasagne, verse pizza, wijn, salades, koekjes, ... en dit alles in willekeurige volgorde! Onze magen zullen het geweten hebben.

Maandag was het Claudia's verjaardag, dus zijn de vier ladies (Claudia, Nalini, Fiona en ik) met baby's gezellig gaan lunchen. Buiten het logistiek probleem, namelijk alle buggy's in de buurt van onze tafel in het restaurant proberen te plooien, was het alweer een bourgondisch festijn.

Vandaag was het dan eindelijk - zoals het een goede expatvrouw betaamt - tijd voor een aan huis mani- en pedicure. Op een bepaald moment voelde ik me de koningin te rijk. De schoonheidsspecialistes waren met twee; Nalini, Claudia en ik echter met drie... Daarom besloten we dat de twee dames tegelijkertijd aan mij zouden werken, aangezien ik vroeger moest vertrekken. We maakten van de gelegenheid gebruik om de restjes van zondag allemaal naar binnen te werken, dus ja, opnieuw pizza, taart, koffie, champagne en ga zo maar voort. Maar aangezien zowel mijn voeten als mijn handen onder handen werden genomen, zorgden de andere twee ervoor dat alles in beetklare hapjes was gesneden en stopten ze me van tijd tot tijd iets toe. Zalig!

Dat noem ik nu het toppunt van "sitback, relax and enjoy"!